Gedenkboom

Voorleeshulp

Het kan zijn dat u na een asverstrooiing of het ruimen van een algemeen graf nog wel behoefte heeft aan een plekje om een overledene te herdenken.Op de Oosterbegraafplaats kan dat bij de gedenkboom. Dat is een natuurstenen boom waarop u een naamplaatje kunt laten bevestigen. Het plaatje heeft de vorm van een blad en is van roestvrij staal. U kunt er een naam, geboorte- en sterfdatum en begeleidende tekst in laten graveren en er kan een foto (porselein) op gemaakt worden.

Hoe werkt het?

U neemt contact op met de beheerder van de begraafplaats. U krijgt een formulier thuis gestuurd waarop u uw gegevens en de gewenste tekst in moet vullen. U mag ook een afspraak maken om dat op kantoor te komen doen. Na ontvangst van het ingevulde formulier wordt het blaadje voor u besteld. Zodra het blaadje binnen is wordt er contact met u opgenomen: u kunt dan een afspraak maken om bij het bevestigen van het blaadje aanwezig te zijn.

Hoe lang blijft het blaadje hangen?

Het blaadje blijft 5 jaar hangen. Na die 5 jaar kunt u de termijn weer met 5 jaar verlengen of het blaadje op komen halen.

Wat kost het?

De kosten van het blaadje treft u aan bij de tarieven.

Gedenkboom Oosterbegraafplaats Voorburg

Mag ik bloemen plaatsen?

U mag een bloemetje plaatsen bij de boom. Zodra de bloemen verwelkt zijn worden deze door de beheerder verwijderd.

Het is niet de bedoeling dat u andere voorwerpen of beplanting bij de boom plaatst. Ook mag u niks aan de boom of het blaadje hangen. Het is een gedenkplek voor meerdere mensen en daarom willen we het graag voor iedereen overzichtelijk en netjes houden.