Asbestemmingen

Voorleeshulp

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft geen crematorium. Wel is er de gelegenheid om asbussen te plaatsen of as te verstrooien.

Oosterbegraafplaats en begraafplaats Noorthey

 

Nis

Per nis kan één urn geplaatst worden. Er zijn op de Oosterbegraafplaats
een aantal dubbele nissen beschikbaar.

Urnenheuvel 

U kunt de as laten verwerken in een gedenkteken. Dat kan een urn zijn maar het mag ook een andere vorm hebben. De afmetingen zijn aan regels gebonden. Het gedenkteken wordt bovengronds geplaatst

Urnenkelders

De asbus kan zonder urn in de kelder geplaats worden. In het totaal kunnen er drie asbussen in een kelder. Op de kelder kunt u een gedenksteen laten plaatsen. U kunt ook wat beplanting neerzetten. Voor de gedenksteen en de beplanting gelden wel regels.

Urnenvijver

Op de Oosterbegraafplaats kan de urn in de vijver geplaatst worden. De urn wordt geplaatst in een metalen pijp die wordt afgesloten met een halve bol die net boven water komt. Er is keuze uit drie formaten.

Asverstrooien

U kunt de as uit laten strooien op het daarvoor bestemde veld. Dit is ook mogelijk in een strooi-urn; de as wordt dan gedurende een aantal jaren langzaam afgegeven aan de aarde.

Particulier graf

In een familiegraf mag een asbus bijgezet of as uitgestrooid worden. Dit telt mee voor de bezetting van het graf.

Begraafplaats Parkweg

Op de algemene begraafplaats Parkweg kunt u een asbus bij laten zetten in een graf. Een asbus telt mee voor de bezetting van een graf.

Hoe nu verder?

Een plaatsje kiezen, een gedenkteken laten maken, een afspraak maken voor het plaatsen: daarover vindt u hier meer informatie